top of page
Amerika Öğrenci Vizesi - HiT Yurtdışı Eğitim

ANASAYFA | AMERİKA DİL OKULU VİZESİ

AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

Amerika'da dil eğitimi haftalık 220 $'dan başlıyor! 

AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

AMERİKA DİL OKULU VİZESİ

Amerika'da dil eğitimi almayı planlayan adayların Amerika öğrenci vizesi başvurusundan önce mutlaka bir Amerika Dil Okulu'na kayıt yaptırmaları şarttır. Öğrencilerin, Amerika dil okulları kabulünü takiben Amerikan Konsolosluğu'na aşağıda listelenen Amerika vizesi için istenen belgeleri titizlikle hazırlayıp eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir

AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Pasaport. Amerika dil okulu için Amerika'ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 12 ay geçerli olmalıdır.

2. Pasaport kopyası. Pasaportunuzun üzerindeki vizeli ve kaşeli bölümler de dahil tüm işlenmiş sayfaların fotokopisi.

3. Eski pasaport. Varsa tüm eski pasaportlarınızın ve vizelerinizin fotokopisi.

4. Öğrenci kabul belgesi. I20 olarak adlandırılan Amerika’da eğitim alacağınız okuldan kabul mektubu. HiT Yurtdışı Eğitim danışmanları bu bilgileri size temin edecektir.

5. Fotoğraf. 2 adet, son 6 ay içerisinde yakından çekilmiş arka fonu beyaz olan biyometrik fotoğraf. Yüzünüzün net olarak görünmesi ve 5 mm x 5 mm boyutunda olması gereklidir. Fotoğrafların arka yüzüne isim, soy isim yazılmalıdır.

6. Vize başvuru ücreti. Amerika vize başvuru ücreti 160 $’dır. Bu ücret vize randevusu alınırken online olarak kredi kartı ile ödenir. Ayrıca vize randevusundan en az 3 gün önce Amerikan Dış İşleri Bakanlığına ödenen 350 $’lık SEVIS ücreti de kredi kartı ile ödenmelidir.

7. Vize başvuru formu. Bu formları HiT Yurtdışı Eğitim ofislerinden temin edebilir ve danışmanlarınız eşliğinde hatasız olarak doldurabilirsiniz. Başvuru sahibi reşit değil ise, velayet olan kişi veya kişilerden alınmış imzalı yazı.   

8. Diploma veya öğrenci belgesi. Mezun durumda iseniz geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi. Öğrenci iseniz son bir ay içinde alınmış öğrenci belgesi. Ayrıca, eDevlet'ten temin edilmiş ne eğitimi aldığınızı, öğrencilik sürenizi ve kalan öğrenim sürenizi gösteren evrak. Eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız, okuldan izinli olduğunuza veya kaydınızı dondurabileceğinize dair yazı almanız gerekmektedir. İngilizce değil ise yeminli tercümandan çevirileri istenir.

9. Not dökümü. Son mezun olduğunuz okuldan transkriptiniz. İngilizce değil ise yeminli tercümandan çevirileri istenir.

10. Kurs, seminer vb. eğitim sertifika ve belgeleri. Varsa daha önce aldığınız İngilizce eğitiminin süresini, tarihini ve seviyesini belirten sertifika veya kurs devam belgesi ile katıldığınız diğer mesleki eğitim programlarını belgeleyen sertifika veya devam belgesi. Eğitimi veren kurumun antetli kağıdına, imzalı ve kaşeli olarak düzenlenmelidir.

11. Sponsorluk yazısı. Sponsorunuzun İngilizce dilekçesi.

12. Mali durum belgeleri. Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri. Ailenize ve size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri. Banka antetli kağıdı üzerine imzalı ve kaşeli olarak alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı. Varsa otomobil ruhsat fotokopileri. Size ve ailenize ait kredi kartı ekstreleri. Evli iseniz, eşinize ait varsa maaş bordrosu, varsa ruhsat-tapu fotokopileri. Varsa repo, borsa, tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri. Anne-babanızın, son 3 aylık maaş bordrosu, hangi görevle çalıştığını belirten resmi yazı, serbest meslek sahibi iseler vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleri, varsa şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi. Belgeler İngilizce değil ise yeminli tercümandan çevirileri istenir.

13. İşveren veya çalışan belgeleri. Eğer çalışan iseniz, iş yerinizden antetli kağıda İngilizce olarak almış olduğunuz iş yerinde çalıştığınız süreyi belirten, Amerika'da bulunacağınız tarihleri gösteren ve Amerika dil okuluna gitmenizde herhangi bir sakınca görülmediği, dönüşünüzde işinize devam edeceğinize dair yazı. eDevlet'ten alınmış SGK hizmet dökümü. İş yerinize ait imza sirküsü, en güncel vergi levhası kopyası ve Ticaret Sicil Gazetesi kopyası

14. Muvafakatname. 18 yaşından küçük öğrenciler için gereklidir. v

ÖNEMLİ NOT: Amerika vize görevlisi, Amerika öğrenci vizesi başvurunuzun sonucuna karar vermeden önce sizden daha fazla belge de isteyebilir. 

AMERİKA ÖĞRENCİ VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Amerika öğrenci vizesi başvuruları ortalama olarak genellikle 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak, konsolosluğun yoğunluk durumu ve vize kategorisine göre daha erken ya da geç olarak neticelenebildiği için Amerika dil okulu vizesi için başvurularınızı okul kabulünüz gelir gelmez hızlı bir şekilde yapmanızı öneririz.

bottom of page